Seo uyumlu makale, yazılan içeriklerin arama motorlarının belirlemiş olduğu içerik optimizasyon kurallarına göre oluşturulmasına denilmektedir. Arama motorlarının içeriklerde istediği en önemli unsurlar ise; makalelerin özgün olması, okunabilirlik oranının iyi olması, anahtar kelimelerin doğru kullanılması, alt başlıkların ve o alt başlıklarda yer alan paragrafların o başlıkla ilgili olması gibi önemli faktörlerdir. Sizlere tüm detayları ile seo uyumlu makale nedir? Seo uyumlu içerik oluşturma mantığı ve daha fazlasını anlatacağız.
Seo Nedir?
Her makale yazarının, uzman olmasa da, mantığını bilmesi gereken şeylerden birisi de seo kavramıdır. Seo, İngilizceden dilimize geçmiş olan “Search Engine Optimization“ kelimesinin kısaltılmışıdır. Türkçe olarak karşılığı ise arama motoru optimizasyonudur.
Yani, gerek web sitelerin gerek içeriklerin arama motoru kriterlerine göre hazırlanması da bir seo stratejisi olarak karşımıza çıkmaktadır. Seo bütünsel bir çalışma stratejisine sahip olduğundan içerikler seo çalışmalarını direkt olarak etkileyen unsurlardandır.
Seo Uyumlu Makale Nasıl Yazılır?
Herhangi bir konuda makale yazmaya başlamadan önce bir planlama yapmalısınız. Seo uyumlu makale yazmak için öncelikli şartlardandır.
- Ne yazacağım?
- Bu konuda neler yazılmış?
- Yazacağım makalenin anahtar kelimeleri ve bu kelimelerin varyasyonları neler?
- Bu makalede istenileni anlatmak için tahmini kaç kelime ve kaç alt başlık olmalı?
Bu ve benzeri sorular ile makaleleri yazmaya başlarsanız hem arama motorları hem de ziyaretçiler için yüksek kaliteli içerikler oluşturabilirsiniz. O zaman gelin, birlikte seo uyumlu makale için bir planlama yapalım.
Anahtar Kelime Araştırması
Makalelerin can damarı diyebileceğimiz unsurlardan birisi de anahtar kelime üretmek ve bunları doğru kullanabilmektir. Eğer makale konunuz seo uyumlu içerik ise sadece bu kelimeyi geçirmek adına makaleler üretmek hem ziyaretçilere bir şey vermez hem de arama motorlarında istenilen seviyeye gelinemez. Çünkü kalitesi düşük ve okunabilirlik seviyesi altlarda olan makaleler daha ilk paragraftan sonra okuyucu sıktığı için hemen web sitelerini terk ediyorlar, bu da doğal olarak sitelerin hemen çıkma oranlarını kötü bir duruma getiriyor.
Makale içerisinde doğru anahtar kullanımı makalelerinizin daha fazla okunmasına ve arama motorlarında daha üst sıralara çıkmanıza yardımcı olacaktır. Fakat bunu başarmanın en temel yollarından birisi de anahtar kelime araçlarını en iyi şekilde kullanabilmektedir. Bunları şu şekilde sıralayabiliriz;
Şu an en çok kullanılan seo analiz sistemlerinden birisi Semrush’tur. Semrush ile anahtar kelime planlamasının yanı sıra web sitelerin hatalarını en uç noktasına kadar görebilir ve bu hataları giderebilirsiniz. Ama bizim amacımız seo uyumlu içerik olduğu için bu konuda kullanacağız Semrush aracını.
Öncelikle üyelik hesabınızın aktif olduğunu var sayarak anlatıyoruz;
Siteye ilk girdiğinizde üst kısımda bir arama kısmı bulunmaktadır. Bu kısma makale yazacağınız kelimeyi aratarak giriyorsunuz. Çıkan ekran “Databese” olarak seçilmiş ülke kısmını Türkiye veya hangi dil-ülke için yazacaksanız onu seçiyorsunuz.
Karşınıza, vermiş olduğunuz kelimeler ile ilgili arama sonuçları ve aylık ortalama aranma hacimleri çıkmaktadır. Buna göre makaleleriniz de o kelimeleri geçirerek içeriklerinizi güçlendirebilirsiniz. Ayrıca Semrush, content marketing hizmeti de sunmaktadır. WordPress sitelerde görmüş olduğunuz rank math, yoast seo eklentileri gibi bir görünüme sahip araca sahip olan Semrush makale içerisindeki hataları ve olması gerekenleri sizlere söylemektedir.
Ücretsiz olması en büyük avantaj olmasının yanı sıra Türkçede çok yüksek verimlilik vermeyen bir sitedir. Yine de kullanımında büyük fayda var. Bu sitede anahtar kelimenizi yazdığınızda sizlere bu kelime ile ilgili sorulan sorular listeleniyor. Soru cevap olayı aslında son dönemlerde arama motorlarının önem verdiği bir durumdur.
Dikkat ederseniz herhangi bir anahtar kelime araması yaptığınızda genellikle nedir, nasıl yapılır, neden gibi başlıkların daha göz önünde olduğunu göreceksiniz.
Ücretli ve ücretsiz olarak hizmet sunan sitelerden birisidir. Anahtar kelimelerinizin aranma hacimlerini ve buna benzer kelimeleri sizlere sunan bir sistemdir ve oldukça kullanışlıdır.
Verilerini Google anahtar kelime planlayıcısından kusursuz bir şekilde çeken bu site vermiş olduğunuz kelimeleri ve benzerlerini sizlere sunuyor. Yanlarında ise aylık ortalama aranma hacmi, bu kelimelerin tıklama başı maliyeti gibi birçok faktörü beraberinde getiriyor. Sitenin en güzel tarafı ise anahtar kelimeniz ile ilgili kategori ve il seçimi yaptığınızda hangi bölgede sektörünüz ile ilgili aranma yapılmış olduğunu görebilmenizdir.
Arama motorlarında bir kelime arattığınızda size bir tamamlama sunar. Örnek vermek gerekirse “Seo Uyumlu Makale” araması yaparken “Seo Uyumlu Makale Nasıl Yazılır” “Seo Uyumlu Makale Örneği” gibi tamamlayıcı kelimeler sunar. Bu sitenin de mantığı bu şekildedir. Aramaya kelimenizi yazdığınızda arama motorlarındaki arama tamamlayıcı kelimeleri sizlere sunar ve Bing, Google, Yandex, Youtube gibi seçenekleri kullanmanıza olanak verir.
Hemen hemen web sektöründe uğraşan herkesin kullandığı ve en verimli araçlardan birisi de keywordtool.io sitesidir. Bu sitede anahtar kelimenizi yazıp ülke seçimi yapıyorsunuz ve size o kelime ile ilgili tüm aranmış kelimeler önünüze getiriliyor.
Ayrıca siteye girdiğinizde kelimenizi yazdıktan sonra Questions kısmı vardır. Bu kısımda insanların anahtar kelimeniz ile ilgili sordukları soruları tespit edebilir, bu kelimeler ile daha zengin içerikler oluşturabilirsiniz.
Bu sitenin en önemli artılarından birisi de sadece Google aranma sonuçlarına göre değil birçok farklı platforma göre sonuç vermesidir. Ücretli ve ücretsiz olarak hizmet veren site, ücretsiz sürümde de oldukça etkilidir.
Yukarıda verdiğimiz anahtar kelime araçları mükemmel bir seo uyumlu içerik örneği çıkarmanızda size kolaylık sağlayacaktır.
Anahtar Kelimelerinizi Doğru Kullanmaya Özen Gösterin
Seo uyumlu içerik yazmak öncelikli hedefiniz ise anahtar kelimelerinizi makale içerisinde çok ciddi ve okuyucuyu sıkmayacak şekilde dağıtmalısınız. Bu konuya en uygun şu şekilde örnek verebiliriz. Anahtar kelimemizin “online ayakkabı satın al” olduğunu düşünelim, birçok makale yazarı bu kelimeyi tek başına kullanmaya çalışır. Bu da kelimelerin anlamsız olmasına sebep olur.
“Online ayakkabı satın al ile sizler de mükemmel ayakkabılara sahip olabilirsiniz” gibi bir anahtar kelime mi sağlıklı yoksa “ online ayakkabı satın alırken, Pak içerik sitesini tercih ederek mükemmel ayakkabılara sahip olabilirsiniz” anahtar kelimesi mi daha sağlıklıdır? Elbette ikinci seçeneğimiz daha sağlıklı görünüyor.
Peki, anahtar kelimenin yanına ekleme yaptık, bunun eksi yönü olmaz mı diyeceğinizi tahmin ederek belirtiyoruz ki OLMAZ. Çünkü arama motorlarının yapay zekâ sistemleri oldukça gelişmiş durumda. Bu yüzden insanların arama yaptıkları kelimeleri makale içerisine bir şekilde çekip onu arama sonuçlarına yansıtıyor.
Anahtar Kelime Araştırması Konusu İçin Tıklayınız: https://pakicerik.com/blog/anahtar-kelime-arastirmasi
Ara Başlıkları Optimize Ediniz
Makalelerinizi alt başlıklara bölerek okunmasını kolaylaştırabilirsiniz. Bu alt başlıklarda genellikle makaleniz ile alakalı en çok aranan sorulara cevap verebilir veya konunuza göre listeli içerikler ile insanların ilgisini çekebilirsiniz. Bir makalede kaç alt başlık olmasının en net cevabı ise yazmış olduğunuz içeriğin uzunluğuna ve konusuna göre değişmektedir. Ortalama 300 kelimelik nedir makalesinde en fazla 1-2 alt başlık kullanabilirsiniz.
Birçok seo uzmanına göre alt başlık H etiketi sıralaması çok önemli olmadığı varsayılsa da sizler için makalenin uzunluğuna göre bir makale de 2 adet H2, 2 adet H3, 3 adet H4 ve geri başlıklarınızı H5-6 etiketleri ile yazmanız daha sağlıklı sonuçlara olanak sağlayacaktır.
Anahtar Kelime Oranlarının Üstüne Çıkmayın
Bir makalede anahtar kelime oranlarının kullanımı %5-8 arasındadır. Bunun üstünde veya altında olmamasına özen gösterirseniz ciddi sonuçlar elde edebilirsiniz. 300 kelimelik bir makalede 10-15 defa anahtar kelimenizi geçirmek sizi üst sıralara taşımaz. Makale içerisindeki kelime oranlarınızı en iyi tespit edebileceğiniz siteler aşağıda ki gibidir;
- https://www.seoreviewtools.com/keyword-density-checker
- https://smallseotools.com/keyword-density-checker/
- https://www.prepostseo.com/keyword-density-checker
- https://checkserp.com/keyword-density-checker/
- https://copywritely.com/keyword-density-checker/
Yazım Kurallarını Dikkate Alın
Pak İçerik olarak bizlerin bir makale öngörüsü vardır: Yazdığınızı 2 defa okuyun, hata oranı düşecektir. Makale yazarken özellikle bazen aklımızdakileri yazıya dökmek için sabırsızlanıyoruz ve birçok kelime hatasını görmezden geliyor, fark edemiyoruz. Bu yüzden kusursuz seo uyumlu makalenin temellerinden birisi de yazım kurallarıdır.
Makalelerinizi Word belgesinde yazarken kırmızı çizgili kelimelerinizi düzeltmeniz, devrik cümleli makaleler yazmamanız gibi faktörler oldukça önemlidir. Özellikle makale yazımlarınızda halk dilinden daha ziyade kurumsal bir dil ve TDK’nin belirlemiş olduğu kelimelerden ilerlemelisiniz.
“Gelcez” “gitcez” gibi kelimeler yerine “Geleceğiz”, “Gideceğiz” gibi kelimelerin geçmesi daha uygundur. İngilizce makale yazıyorsanız bunun için Grammarly.com sitesi Türkçe makaleler için ise Turkceyaz.com gibi siteler sizlere alternatif olabilir.
Akıcı Olun Uzun Cümlelerden Kaçının
Uzun uzun cümleler kurmak yerine göre okuyucuyu sıkabiliyor. Olabildiğince makalelerinizi kısa kısa paragraflara bölerek kitlenizin okumasını kolaylaştırın. Bunu yaparken cümle bütünlüğünün bozulmamasına da özen göstermelisiniz.
Tek Bir Konuya Odaklanın
Bir makalede farklı farklı konuları işlemek çoğu zaman makalenin kalitesini düşürmektedir. Giriş kısmında kısa bir açıklama yaparak konunuzun özetinden bahsedip geri kalan kısmında inceliklerine yönelebilirsiniz. Şöyle düşünün, şu an okuduğunuz makale “Seo Uyumlu İçerik Nedir?”.
Daha iyi anlamanız açısından giriş kısmında kısa bir cümle ile seo kelimesinin anlamından da bahsettik ki makale bütünlüğünü daha iyi anlayıp iki konuyu pekiştirmeniz için. Ama konuyu uzatıp seo nedir, nasıl yapılır, kriterleri nedir gibi 2-3 bin kelime üstü makaleyi sadece buna ayırmış olsaydık, seo uyumlu içerik hakkında edinebileceğiniz veya aklınızda kalacak kısım çok az olacaktı.
Listeli İçerikler Daha Fazla İlgi Çekiyor
Makale içerisinde listeli içerik kullanmanız okumayı kolaylaştırdığı gibi daha net bilgi sunmanıza olanak sağlıyor. Bunu her makalede yapmak mümkün olmasa da makalenizin son bölümünde özet diyerek kısa kısa maddeli bir şekilde okuyuculara aktarabilirsiniz.
Makalelerinizi Zengin Görsel ve Medya ile Destekleyin
Düz bir makaleyi okumak bazen insanlara anlama ve algılama sorunu yaşatabiliyor. Bu sebeple makale içerisinde konuya uygun görsellerin kullanılması daha etkileyici olacaktır. Görsel ve video kullanımı nedir, nasıl yapılır vs. makalelerinizde anlatım olarak kullanmanız ziyaretçilerinizin sitenizi sevmesi için güzel bir sebep olacaktır.
Sadece makale içerisinde görsel kullanırken bazı noktalara dikkat etmeniz gereklidir. Bunların başında ise aldığınız görsellerin lisanslı olmaması gelir. Eğer lisanslı bir görsel kullanırsanız bu yasal olarak ceza almanıza sebebiyet vermektedir. Bu sebeple aşağıda verdiğimiz görsel stok sitelerinden faydalanarak, özellikle İngilizce aratarak çok güzel sonuçlar elde edebilirsiniz.
- Unsplash
- Pixabay
- Freepik
- Pexels
- Undraw
- UpLabs
- Pixelfy
- Getty Images
- RawPixel
Bu sitelerden bulduğunuz görselleri Photoscape gibi resim programları ile sağını solunu kesip daha da özgün hale getirebilirsiniz. Resimler konusunda bir de önemli iki unsur vardır. Bunlardan birincisi, bilgisayarınıza indirdiğiniz resme Türkçe karakter olmayacak ve anahtar kelimeleriniz geçecek şekilde bir isimlendirme yapmanız gerekmektedir. Örnek: seo-uyumlu-makale-nedir.jpg .
Diğer husus ise resimlerinizin kalitesini bozmadan sıkıştırmalısınız. Bu sitenizin daha hızlı yüklenmesine ve görsel aramalarda daha üst sıralara çıkmanıza yardımcı olacaktır. Ücretsiz resim sıkıştırma servisleri şu şekildedir;
- TinyPNG
- Optimizilla
- JPEG Optimizer
- iLoveIMG
Bu işlemleri gerçekleştirdikten sonra özellikle WordPress sitelerine resim yüklenmesi sonucunda 4 farklı kutucuk açılmaktadır. Bu kısımlara resim başlık ve alt başlıklarını girmeniz gerekmektedir. Burada resmi ekleyeceğiniz alt başlığı eklemeniz daha sağlıklı olacaktır.
Makalelerinize videolu anlatım eklemeniz hem yazıyı zenginleştirmek için etkilidir hem de videonun süresine göre insanların sitenizde kalma süresini daha uzun yapacağı için arama sonuçlarında yükselmenizde faydası olacaktır.
Gelen Giden Bağlantıları Kullanmaya Özen Gösterin
İç linkleme, makale içerisinde herhangi anahtar kelimeye yine kendi sitenizde verdiğiniz link türüdür. Bu şekilde yaparsanız makalelerinizi güçlendirdiğiniz gibi vermiş olduğunuz bağlantıdaki içerik veya kategorilerinizi de güçlendirmiş olursunuz.
İç linklemede anlamsız kelimelere link vermek yerine, konu ile ilgili alakası olan içeriklere veya kelimelere yönlendirmeniz daha sağlıklı olur. Bu, arama motorlarının sitenizde daha kolay gezilebilir olmasını da sağlayacaktır.
Dış linkleme ise kendi siteniz haricinde verdiğiniz linklerdir. Burada kaynakça linkleri olarak makale sonuna da ekleyebilirsiniz veya makale içerisinde sitenizde olmayan bir kelimeyi otoriter sitelerdeki içeriklere yönlendirebilirsiniz. Örnek olarak şu an yazdığımız “Seo uyumlu içerik” konusunda seo kelimesinde bizim makalemiz yoksa ve seo’nun tam olarak nasıl çalıştığını bilmek isteyenler için linkimizi Wikipedia veya benzeri sitelere yönlendirebiliriz.
Site Link Yapısında Anahtar Kelime Geçirin
Önemli seo faktörlerinden birisi de sitenin url yapısıdır. Makalenizin url yapısında yazmış olduğunuz içerikle alakalı kelimelerin geçmesi, linkin kısa olması ve Türkçe karakter olmaması size olumlu dönüş sağlayacaktır. Örnek olarak “Seo Uyumlu İçerik Nedir?” başlıklı makale için yapabileceğimiz url site.com/seo-uyumlu-makale-nedir.html olacaktır.
Meta Title ve Meta Description Optimizasyonu
Sizlere bir önceki yazımızda meta title ve meta description nedir ve nasıl optimize edilir, detaylı bilgi vermiştik. Bu bölümleri çok iyi ayarlamanız direkt olarak sitenizi etkileyecek bir unsurdur. Meta başlığı 60-65 karakter olacak şekilde içeriğinizi en iyi şekilde ifade etmelidir.
Yazmış olduğumuz “Seo Uyumlu Makale Nedir?” adlı konu için örnek vermek gerekirse; “XX Maddede Seo Uyumlu Makale Nedir? Nasıl Yazılır?” olacaktır. Bu hem ziyaretçinin daha ilgisini çekecektir hem de arama motorları başlıkta anahtar kelimenizi çekerek sizi daha iyi seviyelere getirecektir.
Aynı şekilde meta description kısmına ise tüm makalenizi özetleyecek şekilde 150-160 karakter olacak şekilde yazılmalıdır. Bunun içerisinde olabildiğince anahtar kelimenizi bir veya iki defa geçirmeniz gerekmektedir. Örnek; “Seo uyumlu içerik nedir ve nasıl yazılmalıdır? Seo uyumlu içerik ile ilgili merak edilen tüm soruları en iyi şekilde sizler için cevaplamaya çalıştık.”
Şema İşaretlemesi Kullanın
Şema işaretlemesi ( Schema ) arama motorlarının içeriğinizi daha kolay analiz etmesini kolaylaştırmak için kullanılır. WordPress sitelerde özellikle seo eklentisi kullanıyorsanız makaleleriniz için blogpost, article gibi şema türleri seçebilirsiniz. Eğer özel yazılım kullanıyorsanız da yazılımcınız ile görüşüp J-SON sistemi ile şema yapılandırması yapabilirsiniz. Bunun sizlere ciddi bir getirisi olabileceğine inanabilirsiniz.
Seo Uyumlu Makale Kaç Kelime Olmalıdır?
Makalelerin uzunluğu yazılan içeriklere göre değişmektedir. Bazı anahtar kelimelerde 100-150 kelimeden sonra yazılacak bir şey olmaması bu kelimelerin aramalarda görüntülenmeyeceği anlamına gelmez. Arama motoru algoritmaları bunları çözümleyecek bir yapıya sahiptir.
Genel itibariyle baktığımızda bir blog gönderisi için ideal rakam 300 kelime ve üstüdür. Keskin kriterler ise 600 kelimenin üstündeki makalelerin daha fazla sıralamada yer aldığıdır. Yine de belirttiğimiz gibi kelime sayısını uzatmak için tekrarlayan cümlelerden, anlamsız içeriklerden uzak durmanızı tavsiye ederiz.
Paylaşılabilir Olmasına Özen Gösterin
Makalelerinizi kaliteli bir şekilde yazıp insanlara faydalı olduğunuzda insanlar bunları kendi istekleri ile sosyal medyalarda veya farklı platformlarda paylaşacaklardır. Fakat bu durumu kolaylaştırmak adına içeriklerinizin sonunda sosyal medya paylaşım butonlarının olmasına özen gösteriniz.
İçeriklerinizi Sık Sık Güncelleyiniz
Çok ciddi efor sarf ederek seo uyumlu ve yüksek kaliteli içerik yazdınız ve kısa sürede arama sonuçlarında ilk sırayı aldınız. Fakat iş burada bitmiyor, çünkü arama motorları daima daha yenisini ve en iyisini aramaktadır.
Bu yüzden güncelleme imkanı olan blog yazılarınızı güncel bilgilerle veya ekstra eklemeler ile daha da zengin hale getirerek arama sonuçlarındaki konumuzu koruyabilirsiniz.
İçindekiler Kısmını Aktif Edebilirsiniz
Yazdığımız yazılar çok uzun olabilir ve yazılarda birçok alt başlık yer alabilir. Kullanıcıyı doğru konuma getirmek adına “içindekiler” diye bir kısım oluşturup insanların bir tık ile istedikleri bölüme gitmesini kolaylaştırabilirsiniz. WordPress kullanıyorsanız bunun için birçok alternatif eklenti mevcuttur.
Makaleleriniz Özgün Olsun
Arama motorlarının makalelerde önem verdiği en önemli unsurların başında ise özgün içerik oranı gelmektedir. Bazen makaleler %100 özgün olmayabilir bunda da bazı kalıplaşmış cümlelerin etkisi vardır. Makalelerinizde özgünlük oranının %10 ve üstü olmamasına dikkat etmeye özen gösterin.
Makalelerin özgünlük testlerini yapan siteler bulunmaktadır fakat ücretsiz oldukları için tam verim alınmayabilir. Bunun için ücretsiz sitelerde bir iki defa tarama yaptırın, ücretli sitelerde ise bir defa tarama yeterlidir.
Bunları yapabileceğiniz siteler ise şu şekildedir;
- https://plagiarismdetector.net/ (Ücretsiz)
- https://www.duplichecker.com/ (Ücretsiz)
- https://smallseotools.com/tr/plagiarism-checker/ (Ücretsiz)
- https://www.quetext.com/ (Ücretli)
- https://unicheck.com/ (Ücretli)
Seo Uyumlu Makale Fiyatları Ne Kadar?
Makale ve yazarlık sektöründe makale ücretlerini belirleyen çok farklı faktörler vardır. 2 TL’den başlayıp 100 kelimesi 100 TL’ye kadar yazan bir çok yazar bulunmaktadır. Makale ücretlerini belirleyen en önemli faktör sizlerin kaliteli olarak yazmanızdır.
Seo Uyumlu Makale Ne İşe Yarar?
Öncelikle yüksek kaliteli içerikler ziyaretçilerinizin sitenizde uzun kalacağını sağladığı gibi arama motorlarında rakiplerinize göre daha ön planda olmanıza yardımcı olacaktır. Bugün arama motorları algoritmalarını belirleyen unsurların başında içerikler ve içeriklerin kalite oranları gelmektedir.
Özetle Seo Uyumlu Makale Nedir?
- İçerikleri sadece arama motorları için değil, gerçek bir okuyucu kitlesi için hazırlayın,
- Yazım kurallarına özen gösterin,
- Uzun paragraflar kullanarak okuyucu kitlesini sıkmayın,
- Doğru anahtar kelimeler ile makaleyi zenginleştirin,
- Makale içi görüntü ve video olmasına özen gösterin,
- Schema yapılandırmasını yapın,
- İçeriklerinizin paylaşılabilir olduğundan emin olun,
- Makalelerinizi %100 özgün olarak yazın,
- Akıcı ve anlaşılabilir dil ile anlatın.
SEO konusunda ihtiyaç duyduğum her bilgiyi yazınızda bulabildim. Detaylı ve akıcı bir yazı olmuş. Yazı için teşekkür ederim.
SEO uyumlu makalenin nasıl yazılması gerektiğini açıklayan bir içerik olmuş. Makalenin en doğru şekilde yazılması için tüm kilit noktalar var. Ben de seo uyumlu makale yazmayı düşünüyorum ve bu içerik gerçekten açıklayıcı. Elinize sağlık.
Seo uyumlu makale konusunda yapmış olduğum araştırmalarda en güzel bilgilere burada ulaştım. Yazı oldukça açıklayıcı ve SEO konusunda bütün soruları da yanıtlamış durumda. Bu güzel anlatım için teşekkürler…
SEO uyumlu içerik ile alakalı edinmek istediğim tüm bilgilere ulaştım sayenizde. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.
Makale yazmaya başlamadan önce SEO’nun inceliklerini öğrenmek gerektiğini bu yazıyı okuyunca bir kere daha anladım. Seo uyumlu makale yazma konusunda merak ettiğim soruların cevaplarını yazıda buldum. Elinize sağlık, kapsamlı bir yazı olmuş.